+381642096038 | Pon - Sub: 9:00 - 17:00 | Isporuka: Beograd i Novi Sad | office@urbanifarmeri.com

Mikro korijander

RSD400.00

Dobar izvor vitamina K, C i E, a sadrži 3 puta više beta karotena od zrelih listova.

Kategorija:

Opis

Mikro korijander je dobar izvor vitamina K, odnosno ima sličnu koncentraciju ovog vitamina kao i bebi spanać. Vitamin K je potreban za koagulaciju krvi, a ovo tamno zeleno lisnato povrće je njim bogato. Mikro korijander je takođe dobar izvor vitamina C, koji je esencijalni nutrijent koji deluje kao antioksidant. Korijander ima nešto nižu koncentraciju vitamina C od narandže.

Mikro korijander sadrži  veoma visoke nivoe karotenoida luteina i zeaksantina, violaksantina i beta karotena, koji su masno rastvorljivi antioksidanti važni za funkciju organa i štite ćelijske strukture od oštećenja. Mikro korijander sadrži 3 puta više beta karotena od zrelih listova. Lutein i zeaksantin su karotenoidi koji pomažu u sprečavanju starosne degeneracije oka i katarakte.

Korijander je odličan izvor alfa-tokoferola (vitamin E). Vitamin E je antioksidans rastvorljiv u mastima i važan u imunološkom sistemu. Orašasti plodovi, semena i ulja su najčešći izvori vitamina E, ali i mikro korijander je odličan izvor i sadrži mnogo manje masti. Koncentracija vitamina E u njemu je preko 6 puta veća od porcije semenki suncokreta.

Scroll to Top